АКТУАЛЬНО

Греко-католицький священик прочитав лекцію для учнів та педагогів школи м. Полтави

Вівторок, 13 січня 2015, 21:04
13 січня у Полтаві при міській бібліотеці відбулася зустріч з учителями та учнями 2-х класів загальноосвітньої школи № 37, яку провів о. Юрій Кролевський, парох полтавської громади УГКЦ Пресвятої Трійці.

Метою зустрічі стала необхідність глибше, по-християнськи, мовою Церкви ознайомити дітей та педагогів школи з суттю і значенням таких наших християнських празників, як Різдво Христове, свято Василія Великого й Обрізання ГНІХ, Богоявлення Господнє і розкрити їх літургійний, сакральний та історичний зміст.

Священик розповів, що до народження Ісуса Христа, нашого Спасителя, люди не мали жодної сили, щоб подолати зло, ними посіяне в цьому світі. І лише з народженням Христа, з Його приходом, людина одержує унікальну та надпотужну силу, з якою може протистояти будь-якому злу. «Ми можемо, - наголосив о. Юрій, - подолати будь-яке зло, навіть найстрашніше, лише за посередництвом добра і наших добрих вчинків». Ми можемо досягти багато гарних речей, які робитимуть нас щасливими в нашому житті й так створити мир, гармонію та досягти справжньої суспільної справедливості.

Також душпастир розповів учасникам зустрічі про сутність і зміст різдвяних свят, їхню роль у житті людини, вказавши на необхідності приходити до Церкви та брати разом з усією родиною активну участь у різдвяних богослужіннях.

Прес-служба парафіях УГКЦ Пресвятої Трійці в м. Полтава

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next