АКТУАЛЬНО

Греко-католицький священик у Донецьку організував римо-католикам молитовне Різдво

П'ятниця, 26 грудня 2014, 14:59
24 грудня, у навечір’я Різдва за григоріанським календарем, о. Михайло Заверчук, настоятель храму Святого Миколая Чудотворця УГКЦ, уділив святі таїнства Сповіді та Причастя кільком римо-католикам, що проживають зараз у місті.

«У переддень католицького Різдва мені зателефонували римо-католики, щоб я приїхав до них, бо в тій частині міста зараз немає священика. Їхні вірні хотіли висповідатися і причаститися перед святом, - розповідає священик. – Я уділив їм святі таїнства і привітав їх з Різдвом, бажаючи їм веселих свят. Нехай народжений Ісусик принесе їм мир у серця». Віднедавна в Донецьку вже офіційно є священик РКЦ, однак поки він не може дістатися у віддалені райони міста. Тому, на прохання самих римо-католиків, о. Михайло постарався організувати їм молитовне Різдво, уділивши таїнства Покаяння та Святого Причастя.

«Доти, доки не було священика РКЦ в Донецьку, римо-католики часто зверталися з такими потребами до мене. Зазвичай це стосувалося освячення будинку чи квартири, Сповіді і Причастя для хворих. Однак нещодавно вдалося домовитися із місцевою  владою про те, щоб римо-католицький священик повернувся до міста», - прокоментував о. Михайло.  

Руслана Ткаченко,
прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next