АКТУАЛЬНО

Греко-католицький священик із Донецька потребує коштів на лікування

П'ятниця, 13 березня 2015, 13:59
Священику Донецького екзархату УГКЦ, голові Комісії для сприяння християнській єдності Донецького екзархату УГКЦ, о. Тихону Кульбаці терміново потрібно пройти курс хіміотерапії через рецидив перенесеного в 2009 році онкологічного захворювання.

У судинах ноги о. Тихона була агресивна пухлина, гемангіоендотеліома. Душпастир переніс  операцію та кілька курсів хіміотерапії. Після подій, пов’язаних із полоном, рівень онкомаркерів став критичним, що свідчить про рецидив хвороби. Після консультації з фахівцями було прийнято рішення про необхідність курсу хіміотерапії. Крім цього, священик потребує складної поєднаної хірургічної операції: видалення виразки шлунка, що відкрилася в полоні, та радикального лікування цукрового діабету. Піврічний курс консервативного лікування результатів не дав, виразка не загоюється, рівень цукру в крові набагато перевищує норму.

Додамо, о. Тихон провадив активну пастирську діяльність і до сумнозвісних подій на Донбасі, і під час їх тривання: був одним із співорганізаторів і постійних учасників багатоденного Міжконфесійного молитовного марафону в Донецьку за мир, натхненно і щиро заглиблений у волонтерську діяльність (і тоді, і зараз) попри всі небезпеки.

Після неодноразових погроз і попереджень, у липні 2014 року, за свої активні патріотичні дії шляхом викрадення його взяли у полон терористи, в якому він перебував 12 діб. 

Після визволення з полону він тимчасово перебуває у Львові, продовжуючи своє служіння. 

Священик організував разом із прихильниками і очолив громадську організацію «Спільнота біженців з Донецька та Сходу України», а також Благодійний фонд для допомоги внутрішньо переміщеним особам (біженцям).

У Фейсбуці створено групу з метою надання молитовної та інформаційної підтримки, а також збору коштів на проведення двох операцій і відповідного лікування священика УГКЦ – о. Тихона (Кульбаки).

У групі підтримки о. Тихона (Кульбаки) волонтери повідомляють про надходження коштів на рахунки та стан здоров’я священика.

Станом на 10 березня благодійники зібрали для лікування о. Тихона 37 691,00 грн. Залишилося зібрати 343 329,00 грн.

Номер картки ПриватБанку 5168 7423 0152 0163 (одержувач Кульбака Сергій Іванович).

Контактні телефони: о. Тихон (+38) 096 23 77 0 66; Леся (+38) 050 973 15 96.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next