АКТУАЛЬНО

Греко-католицький священник отримав високий почесний титул

П'ятниця, 27 грудня 2019, 21:55
10 грудня 2019 року вчена рада Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г.С. Сковороди Національної академії наук України обрала греко-католицького священника, лауреата Премії Президента України для молодих учених, члена правління Української асоціації релігієзнавців, доктора філософських наук, протоієрея Олега Шепетяка почесним науковим співробітником.

Це високе звання присуджується видатним вітчизняним і зарубіжним ученим, які зробили особливий внесок у розвиток релігієзнавства. В минулому цей титул мав ректор Українського католицького університету імені святого Климента Папи у Римі, доктор богослов'я, протоієрей Іван Музичка, який помер у 2016 році.

Духовенство та вірні Київської архиєпархії вітають отця Олега з великим звершенням і високим званням, висловлюючи радість, що Українська Греко-Католицька Церква багата вченими, які несуть Слово Боже у світ науки. Зазначимо, що присудження почесного звання збіглося в часі з виходом другого тому "Історії релігій" отця Олега Шепетяка, першої україномовної тритомної роботи, присвяченої ретельному аналізу релігій світу.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next