АКТУАЛЬНО

Греко-католицькому садочку «Ангелятко» виповнилося 10 років

Понеділок, 25 вересня 2017, 13:05
22 вересня в Дрогобичі, у храмі Святих мучениць Віри, Надії, Любові й матері їх Софії, відбулася Архиєрейська Літургія з нагоди 10-літнього ювілею греко-католицького садочка «Ангелятко». Цей дошкільний дитячий заклад заснували громада вірних парафії Пресвятої Трійці Греко-Католицької Церкви та Згромадження сестер святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії з благословення світлої пам’яті владики Юліана Вороновського, єпископа Самбірського-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Це перший і поки що єдиний християнський дошкільний навчальний заклад у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії.

Богослужіння з нагоди ювілею «Ангелятка» очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні з о. Тарасом Гарасимчуком (парох парафії Пресвятої Трійці), о. Іваном Гнатівим (адміністратор храму), о. Ростиславом Мелехом, о. Юрієм Завійським (сотрудники парафії Пресвятої Трійці) і о. Ярославом Копичиним. Літургію супроводжував хор сестер Згромадження святого Йосифа Обручника. Участь у молитві взяли вихователі, вихованці, випускники дошкільного закладу, а також їхні батьки й доброчинці.

Під час проповіді, вітаючи присутніх з ювілеєм, владика Ярослав наголосив на важливій місії, яку виконують вихователі закладу, несучи світло Божої віри найменшим християнам.

Свято продовжилося концертною програмою в актовому залі садочку «Ангелятко», де виступили як випускники, так і теперішні вихованці закладу. Про історію заснування садочку, його діяльність і плани на майбутнє присутнім розповів о. Тарас Гарасимчук та сестри зі Згромадження святого Йосифа.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sde.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next