АКТУАЛЬНО

Громада парафії Святих Бориса і Гліба Паризької єпархії відзначила свято своїх покровителів

Середа, 05 серпня 2020, 11:44
У неділю, 2 серпня, громада парафії Святих Бориса і Гліба відзначила свято своїх покровителів. Щороку парафіяльне свято – це момент подяки, підсумків, переосмислення та планів на майбутнє. Вірні парафії разом продовжують спільну мандрівку до святості.

Цьогоріч численні парафіяни взяли участь у богослужіннях Утрені, Акафісту до страстотерпців і Божественної Літургії. Учетверте від заснування громада відзначає празник та вже вдруге – у статусі парафії.

«Криза коронавірусу внесла багато корективів у наше свято, однак нам вдалося зібратись у храмі. Духовно з нами перебували навіть ті гості, яким не вийшло приєднатися фізично, – вони змогли долучитися до нашої молитви через онлайн-трансляцію.

Наші парафіяни особливо раділи присутності багатьох мирян із парафії Усіх Святих, що у Венсені, та катедри Святого Володимира Великого з Парижа. Важливим і знаковим моментом був вступ у братство Святого Бориса і Гліба нових його членів», – діляться враженнями учасники празника.

Після молитви свято продовжилося на дворі, біля абатства Святого Вінкенія, яке заснувала племінниця святих покровителів парафії – Анна Ярославна.

Протягом останніх тижнів парафіяни продали 136 лотерейних квитків, відтак 27 осіб стали переможцями й отримали цікаві подарунки. Така акція фінансово підтримала громаду.

Смачні почастунки, дитячі забави, молитва, спів і перебування разом, за словами учасників свята, зробили цей день незабутнім.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next