АКТУАЛЬНО

Громада УГКЦ м. Полтави: «Допомагаємо всім, незважаючи на релігійну належність»

Вівторок, 13 січня 2015, 07:09
Полтавські греко-католики та УМХ спільно з волонтерською мережею «Вільні люди» продовжують збирати допомогу для воїнів АТО й осіб, які постраждали внаслідок військових дій.

Від початку бойових дій на Сході України полтавська парафія Пресвятої Тройці УГКЦ, згуртувавшись навколо спільної національної ідеї, спільно з волонтерами «Вільні люди» власними силами надають матеріальну і фінансову допомогу воїнам АТО та їхнім родинам.

Також у Полтаві перебуває чимало родин, які в силу обставин змушені були покинути територію Донбасу. «Звичайно, - коментує п. Євген Хайлов, голова парафіяльної ради, - передовсім ми намагаємося допомогти нашим братам греко-католикам, які через обставини війни змушені були покинути свої домівки й опинилися в Полтаві чи в Полтавській області і робимо все можливе, щоби вони мали все необхідне та відчули, що тут у них теж є брати, родина та люди, яким вони небайдужі. Але ми допомагаємо всім, незважаючи на релігійну належність».

За словами п. Євгена, парафія - це не лише зібрання людей, які спільно сходяться в неділю, щоби взяти участь у Святій Літургії, але це спільнотна родина, де кожна особа повинна відчувати себе потрібною і любленою, що є беззаперечним свідченням того, що ця парафія є живою та діяльною. І саме така парафія матиме майбутнє.

Зовсім недавно для бійців добровольчого батальйону «Азов», які дислокуються неподалік від храму Пресвятої Тройці, п. Тарас Подоляк, член парафіяльної ради, придбав мікроавтобус.

Полтавські греко-католики та «Вільні люди» зуміли провести понад 10 різних інформативних заходів, за допомогою яких збирали кошти й іншу матеріальну допомогу для бійців АТО.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці УГКЦ у м. Полтава

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next