АКТУАЛЬНО

Громада УГКЦ на Півночі Італії пройшла екологічною Хресною дорогою

П'ятниця, 20 березня 2015, 20:23
Великий піст – це час, коли християни в усьому світі, незважаючи на віддаленість чи близькість до рідної домівки, відчувають стійке бажання і потребу переосмислити своє життя і навернутися до Бога. І такою нагодою для більшості є участь у Хресній дорозі.

Саме одною з таких чудових нагод замислитися над своїм життям та над пріоритетами і правдивими цінностями в житті стала молитовна зустріч наших співгромадян, які працюють на Півночі Італії, у м. Новара. 20 березня 2015 року Божого в храмі «Madonna del Carmine», о. Юрієм Іванютою, який вже понад десять років духовно опікується українськими заробітчанами в цьому місті і його околицях, було організовано екологічну Хресну дорогу, яка була підготовлена і видана Бюро УГКЦ з питань екології.

Духовний отець, як справді люблячий батько, який піклується про найвище добро своїх вірних, – про їхнє спасіння, вирішив разом з вірними роздумати над руйнівною дією «екологічного гріха», над його підступністю та реальною небезпекою для туземного і вічного життя, поглиблюючи цим свою віру та вчиняючи її більш дієвою. Роздумуючи над стражданнями та хресною смертю Спасителя та переосмислюючи своє життя, вірні просили в Бога про ласку покаяння і благали про захист від лукавою, який через різні підступи та споживацький спосіб думання намагається заполонити всі сфери життя та діяльності людини.

Молячись за своїх рідних, за мир в Батьківщині та у цілому світі, вірні м. Новара, разом з своїм духовним наставником просили в Бога прощення за всі гріхи, якими інколи не до кінця свідомо грішили проти Божого створіння.

Під час Хресної дороги вірні мали можливість приступити до святої тайни Покаяння, в якій могли отримати від Бога прощення за всі гріхи, зокрема проти природного довкілля.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next