АКТУАЛЬНО

Громада УГКЦ в ОАЕ відсвяткувала Великдень

Четвер, 16 квітня 2015, 11:44
Громада УГКЦ в ОАЕ вперше відсвяткувала Великдень з молитвою та освяченням пасок. Всенічне Пасхальне Богослужіння о. Юрій Юрчик, капелан української громади в ОАЕ, відправив у римо-католицькій церкві Святої Марії в Дубаї, де зібралася чисельна громада українців. Про це повідомив о. Юрій Юрчик.

У сам день Христового Воскресіння Божественну Літургію було відправлено в Грецькій Православній Церкві (Антіохійський Патріархат) у Джебель Алі (Дубай). З благословення владики Пауля Хіндера, Апостольського вікарія Південної Аравії, греко-католицька громада щотижня звершує Службу Божу в Грецькій Православній Церкві.

Додамо, що після  молитви відбувся Великодній благодійний ярмарок, кошти з якого будуть відправлені на допомогу Вінницькому військовому шпиталю.

Також уже вдруге українці в ОАЕ зібралися на пасхальний пікнік на Великдень в Крік - парку м. Дубай. У програмі народних гулянь були пісні, танці, ярмарок, забави діточок із розфарбовування крашанок, шоу мильних бульбашок, приготування барбекю та частування різноманітними стравами української кухні, які кожна родина принесла з собою до загального столу. Представники Посольства України в ОАЕ та українського консульства в Дубаї, які завжди активно сприяють громадським ініціативам українців, також були присутні на святкових заходах.

Цього року свято об’єднало більше ніж 250 представників української громади зі всіх еміратів, порівняно з близько 50 торік. Це перший настільки чисельний збір за всю історію об’єднання українців в ОАЕ. Враховуючи те, що в Арабських Еміратах неділя є робочим днем, на жаль, відвідати свято змогли не всі охочі.

фото

Департамент інформації УГКЦ

ТЕГИ: Пасха, ОАЕ
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next