АКТУАЛЬНО

Громада УГКЦ в Порденоне (Італія) відзначила своє 15-ліття

Понеділок, 18 лютого 2019, 14:17
У неділю, 17 лютого 2019 року, владика Діонісій Ляхович здійснив душпастирський візит до української греко-католицької громади в місті Порденоне, що на півночі Італії.

Візит владики був приурочений до храмового празника Стрітення Господнього та 15-ліття з дня заснування спільноти. Біля входу до храму Апостолського візитатора вітали парафіяни на чолі з капеланом громади о. Андрієм Кулієвичем. За українською традицією від усієї спільноти високому гостеві піднесли коровай. Святкування продовжилося в храмі Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Діонісій у співслужінні з регіональним координатором о. Ярославом Чайківським, о. Василем Кишинюком, о. Ігорем Боярським,  о. Андрієм Кулієвичем і дияконом Миколою Пустельником. У своїй проповіді владика наголосив на важливості зустрічі людини з Богом, а також підкреслив роль чесноти покори в житті християнина.

У богослужінні, окрім парафіян міста Порденоне, узяли участь запрошені гості з Венеції, Тревізо та інших міст регіону, які прибули розділити радість свята. Від дієцезії Конкордія-Прденоне вітальне слово директор Мігрантесу дієцезії диякон Паоло Дзанет. Він подякував владиці Діонісію за його візит і зазначив, що місцева Церква на скільки може допомагає українським мігрантам в задоволенні їхніх релігійних потреб.

Відтак владика Діонісій висловив подяку місцевій церковній владі за її турботу про духовне добро українців. Після Літургії було звершено чин освячення нових храмових ікон Стрітення Господнього і святого Миколая, які стануть гармонійним доповненням до намісних ікон, та благословення стрітенських свічок.

Зі словами подяки до Апостолського візитатора звернувся також регіональний координатор о. Ярослав Чайківський. Він наголосив на важливості спільної молитви всіх українців регіону разом зі своїм єпископом і висловив  сподівання, що вірні і надалі будуть численно брати участь в спільних богослужіннях в різних місцях регіону. Під час святкування були з вдячністю згадані імена душпастирів, які протягом цих років духовно опікувалися громадою, а саме о. Олексія Саранчука, який започаткував її в 2004 році, і о. д-ра Андрія Танасійчука, який був капеланом громади і дбав про її розвиток у 2008-2012 роках.

На завершення урочистостей капелан громади о. Андрій Кулієвич подякував владиці Діонісію за його пастирський візит, а також всім, хто долучився до організації святкування храмового празника і ювілею громади. Завершилися урочистості мируванням і спільною фотографією на згадку про урочисту подію.

Прес-служба громади УГКЦ в Порденоне


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next