АКТУАЛЬНО

Громада Южного просить про допомогу для завершення будови храму

П'ятниця, 16 лютого 2018, 16:11
Найстарша греко-католицька парафія на Півдні України збудувала храм. До цього парафіяни молилися в тісному вагончику. Новозбудована церква в Южному носитиме ім’я Святих Верховних апостолів Петра і Павла. Усі роботи завершено на 90 відсотків. У липні 2018 року відбудеться урочисте освячення престолу Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом.

Будівництво почалося в червні місяці 2007 року силами всього 30 парафіян і благодійників. Їм вдалося звести храм за 10 років. У церкві вже проводяться богослужіння не менше 7 разів на тиждень. Щонеділі приходить не менш 50 причасників, а на Великдень більше.

На сьогодні роботи з благоустрою території ведуться повільно через дефіцит фінансування. Незважаючи на це, вдалося встановити бані та хрести. Проте залишається ще один фронт робіт, який конче потрібно завершити до липня (обробка, під’єднати комунікації, упорядкування прилеглої території.

Коштів на завершення цих робіт ще нема. Тому просимо всіх людей доброї волі допомогти нам зібрати 2 264 054 грн.

Ми живемо в складний час, коли кожна копійка на вагу золота. Парафіяни м. Южного це добре розуміють, адже впродовж десятиліття відбувалося будівництво за дуже обмежених можливостей, як фінансових, так і місцевих. 

Кожна гривня для нас – це скарб, цеглина, яка буде закладена в Божий храм. На знак подяки ми впишемо ім’я жертводавця в духовну історію міста Южного. У пам’яті нащадків завжди залишаються ті, хто, багатіючи матеріально, багатіли і добрими справами.

Склалося так, що «закони економіки» часто з’їдають гроші через інфляцію, однак ці та інші закони ніколи не знищать храм, який стоятиме століттями. Імена людей, які вклали свою працю або кошти в будівництво храму, будуть згадуватися на кожній Божественній Літургії.

Аби інші люди знали тих, хто творить добрі справи, ім’я кожного жертводавця буде вказано на табличці поряд з об’єктом, на який підуть кошти, пожертвувані ним.

Зараз потрібні кошти для благоустрою та озеленення території храму на загальну суму 2264054 грн.

Пожертви на будівництво храму Святих Верховних апостолів Петра і Павла можна переказувати на банківський рахунок парафії з позначкою «Пожертвування на будівництво храму Святих Верховних апостолів Петра і Павла»:

ПАО КБ “ПриватБанк”
р/р: 26008054321887
МФО: 328704
ОКПО: 25425077

Отець Василь Колодчин

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next