АКТУАЛЬНО

Громадська рада при МОЗ України сприятиме посиленню співробітництва та постійному діалогу Церков з міністерством

Вівторок, 02 червня 2009, 20:43
Наказом Міністра охорони здоров'я України Василя Князевича утворено Громадську раду з питань співпраці МОЗ України з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Громадська рада є постійно діючим дорадчо-консультативним органом, що функціонує при Міністерстві охорони здоров’я України та здійснює свою діяльність на громадських засадах.
Наказом Міністра охорони здоров'я України Василя Князевича утворено Громадську раду з питань співпраці МОЗ України з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Громадська рада є постійно діючим дорадчо-консультативним органом, що функціонує при Міністерстві охорони здоров’я України та здійснює свою діяльність на громадських засадах. Про це повідомляє Інститут релігійної свободи.  Наказом МОЗ України від 22 травня 2009 року № 358 було затверджено персональний склад та положення Громадської ради, яка була утворена відповідно до Угоди про співробітництво між Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій та МОЗ України від 16 грудня 2008 року. Окрім представників конфесій – членів ВРЦіРО до складу Громадської ради також увійшли уповноважені особи від НАН України, МОЗ України, Верховної Ради України, НЕК України з питань захисту суспільної моралі, Держкомнацрелігій та Інституту релігійної свободи.  Мета створення Громадської ради полягає у забезпеченні відкритості діяльності МОЗ України та залученні громадськості до розробки владних рішень у сфері охорони здоров'я; взяття до уваги думки Церков та релігійних організацій під час розв'язання актуальних проблем діяльності Міністерства; сприяння всебічному забезпеченню свободи совісті, віросповідання та подальшої гармонізації державно-конфесійних відносин в галузі охорони здоров'я. Крім цього, за допомогою Громадської ради буде здійснюватись постійний діалог Міністерства з Церквами і релігійними організаціями з метою врахування їх позиції під час ухвалення владних рішень та посилення взаємного співробітництва, а також взаємодія у справі гуманізації медичної опіки, формування підходів до питань біоетики та залучення духовного потенціалу та досвіду соціальної роботи Церков і релігійних організації у сфері охорони здоров'я.  Відповідно до Положення про Громадську раду серед її завдань визначено такі:
- вироблення та представлення позиції Церков та релігійних організацій з питань діяльності Міністерства, у сфері охорони здоров'я та біоетики; - напрацювання спільних поглядів з питань, які стосуються життя та здоров’я людини; - виконання дорадчих функцій під час обговорення та прийняття Міністерством владних рішень, а також здійснення моніторингу їх реалізації; - забезпечення співпраці ВРЦіРО з Міністерством щодо організації та проведення публічних громадських обговорень з основних напрямів його діяльності, нормативно-правових актів та їх проектів, ініціатив Міністерства чи Громадської ради тощо.
Положення визначає, що основною формою роботи Громадської ради є засідання, що проводяться за потребою, але не менше одного разу на квартал. Установче засідання заплановане на 4 червня цього року, у порядку денному якого містяться питання про обрання голови Громадської ради та затвердження її перспективного плану роботи на 2009 рік.

www.irs.in.ua  

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next