АКТУАЛЬНО

Група капеланів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії проводить духовну місію у зоні бойових дій

Четвер, 13 травня 2021, 15:37
Як повідомляє пресслужба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, цими днями священники о. Євген Флиста, о. Мирослав Худяк та о. Андрій Чернецький здійснюють душпастирську опіку воїнів у зоні бойових дій на території Луганщини.

У 2021 році це третя група капеланів, яка проводить своє служіння на Сході України. Отці духовно підтримують військових, відправляють Літургії, уділяють Святі Таїнства.

«На проханням командування ОСС, ми надаємо військовослужбовцям морально-психологічну підтримку та духовну опіку, – розповідає о. Євген Флиста. – Неодноразово ми приїжджали до наших захисників, і це стало причиною довіри до Церкви та особливої приязні військових до капеланів».

У перші дні перебування отці мали змогу молитися Молебень до Богородиці у каплиці Покрову Пресвятої Богородиці в одному підрозділі Луганщини та зустрітися з Героєм України Василем Божком. «Дуже скромний молодий чоловік, який зробив майже неможливе – зупинив танкову атаку бойовиків і особисто знищив три танки», – каже о. Флиста.

Священники при координації з військовою комендатурою відвідали понад два десятки позицій різних батальйонів і бригад, що на Луганщині. Відслужили Святу Літургію, під час якої багато військових приступили до сповіді і прийняли Святе Причастя. Також молилися за бійців батальйону «Збруч», який відсвяткував сьому річницю від дня заснування.

Водночас отці доставили військовим смаколики з Тернопілля. За підтримки митрополита Василія Семенюка, священників єпархії та Великобірківського деканату захисникам було доставлено півтори тонни різних продуктів.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://www.tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next