АКТУАЛЬНО

Група «православних» знову пікетувала храм Святого Миколая УГКЦ

Вівторок, 21 січня 2014, 18:10
21 cічня, близько 13-ї години, група «православних» пікетувальників знову зібралася на Аскольдовій могилі. За словами о. Ігоря Онишкевича, настоятеля храму Святого Миколая УГКЦ, що на Аскольдовій могилі, його знову попередили заздалегідь про те, що колона пікетувальників рухається в бік Аскольдової могили.

«Мене попередили, що пікетувальники йдуть із кийками, тому я одразу повідомив у міліцію, а ще викликав «швидку допомогу». Я застав мітингувальників вже біля церкви», - коментує священик. Головним гаслом, яке вони вигукували, було: «Уніати забирайтеся з Києва! Вас прогнав із Києва гетьман України Богдан Хмельницький і ми вас проженемо!» Крім цього, «православні» знову вимагали церкву Святого Миколая.

Як повідомив о. Ігор, в  одної з прихожанок храму, що в той час перебувала в ньому, стався серцевий напад, тому їй одразу надали необхідну допомогу. Коли завершився мітинг, пікетувальники погрозили, що, коли втретє прийдуть на Аскольдову могилу, то вже відберуть храм.

«Незаконно ми нашу Церкву не отримували. Ми усвідомлюємо, що зараз лише молитовно можемо захиститися», - додав душпастир.

Як ми раніше повідомляли, днями, 17 січня, група людей із хрестами та іконами пікетувала храм Святого Миколая УГКЦ, вимагаючи передачі його «православним». Підійшовши до храму біля Аскольдової могили, вони зробили обхід, а потім розпочали свою акцію, яка супроводжувалась агресивними викриками.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next