АКТУАЛЬНО

«Гідне подиву ваше безперестанне намагання свідчити Добру Новину Христа…» - владика Жерар Докур до Синоду Єпископів УГКЦ

Середа, 10 вересня 2014, 10:48
Католики Франції моляться за УГКЦ та за весь народ України. Ми уважно стежимо за відродженням Української держави і, водночас, за тяжкими випробуваннями, які випали на її долю. В цих обставинах, гідне подиву ваше безперестанне намагання свідчити Добру новину Христа.

Про це сказав Преосвященний владика Жерар Докур, Єпископ-емерит Нанта (Франція), представник Французької єпископської конференції, 8 вересня 2014 року під час Синоду єпископів УГКЦ, що відбувається у Львові.

Владика Жерар подякував Главі і Отцю УГКЦ Блаженнішому Святославу за надання об’єктивної і точної інформації про події в Україні, викладені в листі від імені Постійного Синоду єпископів УГКЦ 4 - 5 червня та в листі 21 серпня, де описано загальну ситуацію щодо звинувачення проти УГКЦ зі сторони РПЦ. «Владика Борис (Ґудзяк), член Синоду Єпископів УГКЦ та Французької єпископської конференції, також постійно інформував нас про події останніх місяців. Приналежність владики  Бориса до обох структур є свідченням постійного єднання обох наших Церков», - підкреслив єпископ. У своєму слові французький єпископ-емерит також наголосив, що впродовж довгих років страждань, український народ та УГКЦ показали всьому світу що «ні смерть, ні життя, …, ні теперішнє, ні майбутнє, ні сили, ... ніщо не зможе нас відлучити від Божої любові, що в Христі Ісусі, Господі нашім».

Наприкінці він сказав, що тема Синоду Єпископів УГКЦ «Управління Божими дарами» є дуже важливою. Адже недостатньо лише мати дари. Їх потрібно ставити на службу Господеві та нашим братам. Важливо також, щоб всередині Церкви кожен визнав, що він потребує дарів інших людей.

«Сьогодні наша молитва, неустанна готовність до діалогу відкриває шлях надії до вирішення політичних та соціальних конфліктів. А також до того, щоб усі послідовники Ісуса зростали в єдності, задля того аби світ повірив, що Отець зіслав свого Сина для спасіння Світу», - сказав владика Жерар.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next