АКТУАЛЬНО

Хіротонія нового Екзарха Одеського відбудеться у квітні

П'ятниця, 14 лютого 2014, 11:51
7 квітня, у день празника Благовіщення Пресвятої Богородиці, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві (вул. Микільсько-Слобідська, 5) відбудеться архиєрейська хіротонія ієромонаха Михайла Бубнія, ЧНІ.

Інтронізація (введення в уряд) нового Екзарха Одеського відбудеться 12 квітня, у Лазареву суботу, в Одесі, у храмі Святого апостола Андрія Первозванного (вул. Гімназична, 22/24).

У день інтронізації буде зачитано Декрет Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, про призначення Екзарха Одеського Адміністратором вакантного престолу новоствореного Кримського екзархату.

Як ми повідомляли, у четвер, 13 лютого 2014 року, у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець взяв до уваги рішення Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви про поділ Одесько-Кримського екзархату УГКЦ на Одеський з осідком в Одесі і Кримський з осідком у Сімферополі.

Також Папа Франциск дав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів на єпископа та призначення на Екзарха Одеського високопреподобного отця Михайла Бубнія, ЧНІ, дотеперішнього настоятеля монастиря отців редемптористів в Івано-Франківську та пароха парафії Матері Божої Неустанної Помочі, надаючи йому титулярний осідок Тубурсіко-Буре.

 

Департамент інформації УГКЦ

Фото Оксани Федунів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next