АКТУАЛЬНО

Храм у Стрийській єпархії отримав нагороду на Міжнародному будівельному конкурсі

Понеділок, 09 вересня 2019, 09:50
Греко-католицький храм Святих Володимира і Ольги у Ходорові Стрийської єпархії переміг у номінації «Нове будівництво» на Міжнародному будівельному конкурсі «Модернізація року – Європейська нагорода» і отримав золоту статуетку. Нагороджували переможців у Королівському замку у Варшаві (Польща).

Про це повідомляє GalNet.

«Це було несподівано. Коли оголосили цей конкурс, то я заповнив анкету, подав усі описові документи, фото. Нам прийшло підтвердження, що ми відібрані у фінал конкурсу. Потім до нас приїхала конкурсна комісія, яка оглянула складності архітектури будівлі. Там було шістнадцять різних номінацій. Ми були у номінації «Нове будівництво». Разом з нами у цій номінації брало участь ще десять польських проєктів – школи, адміністративні й житлові будинки», – розповів Galnet заступник Ходорівського міського голови Ярослав Костур.

Парох церкви отець Тарас Гриців зазначає, що храм будували протягом двадцяти років – зводити почали ще у 1998 році, а освятили лише близько року тому. Його проєктував архітектор світового визнання, нині покійний, Олександр Матвієв. Оскільки будівля складна за архітектурною структурою, на її зведення пішло близько сто п’ятдесят тонн арматури. Це у той час, як для будівництва звичайного храму потрібно близько п’ятнадцяти  тонн.

Цікаво оформлена зсередини, церква вміщує близько тисячі прихожан. Приблизно стільки їх приходять у святкові дні.

Загалом від України на конкурс було запропоновано понад сімдесят об’єктів.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://stryiugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next