АКТУАЛЬНО

Храм УГКЦ представлений на експозиції відреставрованих робіт Вільнюса

П'ятниця, 20 квітня 2018, 11:19
16 квітня 2018 року у виставковому залі «Академія» у Вільнюсі (Литва) відбулося урочисте відкриття виставки реставраційних робіт.

В експозиції було представлено роботи з  відновлення василіанського храму Пресвятої Тройці, який у 1514 р. побудував князь Костянтин Острозький на знак подяки за одержану перемогу Литовсько-Польських військ над Московським військом під Оршею (на Білій Русі).

До слова, з діяльністю монастиря отців василіан у Вільнюсі пов’язані імена святого Йосафата Кунцевича, архиєпископа Полоцького, а також великого реформатора Василіанського чину о. Йосифа Велямина Рутського.

Виставку відновлюваних робіт у Вільнюсі зініціювали реставратори, які своїми маленькими зусиллями здійснюють велику місію, присвячену Вільнюській мистецькій спадщині. Це робота студентів і випускників кафедри художнього мистецтва Вільнюської академії.

Серед гостей, які прибули на відкриття галереї, були також ченці василіанського монастиря Святого Йосафата міста Вільнюса.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next