АКТУАЛЬНО

Храмове свято в катедральному соборі Святого Миколая в Харкові

Середа, 24 грудня 2014, 11:38
21 грудня в катедральному соборі Святого Миколая в Харкові відзначили храмове свято. Урочистості розпочалися Архиєрейською Літургією, яку очолив владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, у співслужінні з парохом о. Миколою Семеновичем та священиками єкзархату - отцем-деканом Олександром Дядею із Сумщини та о. Василем Улішаком із Полтавщини.

У слові до вірних владика Василь роздумував над мораллю притчі про велику гостину, а також розповів про святого Миколая Чудотворця, архиєпископа Мир Ликійських, про діла, які він робив за життя, та про чуда, котрі чинив Бог за посередницвом цього святого.

Опісля Архиєрей привітав з іменинами пароха храму о. Миколу Семеновича та подякував йому за багаторічне місійне служіння.

З нагоди 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля владика Василь нагородив парафіян храму Зоряну Іваницьку і Тараса Барана грамотами та пам’ятними медалями за збереження віри в часи тоталітарного режиму.

Прес-служба Харківського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next