АКТУАЛЬНО

У Севастополі відсвяткували храмове свято

Понеділок, 29 серпня 2016, 11:57
У неділю, 28 серпня 2016 р., в день свята Успіння Пресвятої Богородиці, свій престольний празник святкувала громада м. Севастополь. Традиційно на святкування приїхали і віряни з м. Євпаторії.

Святкове Богослужіння очолив протоєрей Богдан Костецький, декан Кримський, місіонер Божого милосердя, настоятель Святопокровського храму м. Євпаторії, якому співслужили о. Олексій Горобець-Долматов, ЧСВВ, настоятель Успенського храму м. Севастополь, о. Йосиф Будай, ЧСВВ, із м. Луцька та римо-католицький священик о. Олександр Немтфинов зі Севастополя.

Проповідь виголосив о. Йосиф Будай. Віряни уважно слухали його повчальні слова про значення свята Успіння Пресвятої Богородиці, обов’язок кожного духовно удосконалюватись і відчувати захист Матері Божої в повсякденному житті.

Після Божественної Літургії та уставного многоліття святкування перенеслось на церковне подвір'я, де було звершено освячення води та квітів.

Відтак отець-декан Богдан Костецький у своєму вітальному слові  передав усім присутнім привітання та архиєрейське благословення владики Михайла (Бубнія), адміністратора Кримського. «Сьогодні наш єпископ у духовний спосіб єднається з нами в молитві, пам'ятає про нас й уділяє нам благословення, яке має велику силу для всіх добрих починань», – сказав о. Богдан.

Крім того, священик від імені владики Михайла подякував отцям-душпастирям за цю духовну опіку вірних, що її забезпечують священнослужителі, котрі приїхали в ці непрості часи на Кримський півострів. «На жаль, не кожен священик може сьогодні на це погодитися», – наголосив пропопресвітер Кримський.

Настоятель храму о. Олексій подякував духовенству та присутнім за участь у торжествах і побажав усім міцносці духовних та тілесних сил.

На обличчях людей можна було прочитати почуття радості навіть рясний дощ не зіпсував свята. Одягнені у вишиванки та національні строї всі прихожани були запрошені на святкову трапезу, приготовану парафіянами.

Закінчилося свято святковим концертом, що його підготували діти недільної школи з парафії Покрову Пресвятої Богородиці м. Євпаторії.

Олена Хижина, м.Севастополь

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next