АКТУАЛЬНО

Храмове свято в с. Деменки Полтавської області

Четвер, 24 грудня 2015, 11:41
20 грудня храмове свято відзначила парафія Cвятого Миколая с. Деменки Кобеляцького району Полтавської області. Перед Святою Літургією адміністратор храму о. Василь Улішак разом із парафіянами процесійно вітали владику Василя (Тучапця), Екзарха Харківського, який прибув до Деменок.

Опісля відбулася Архиєрейська Літургія, яку очолив владика Василь у співслужінні з отцем-адміністратором та священиками екзархату: о. Андрієм Буняком (м. Кобеляки), о. Романом Валявкою (с. Білики) та о. Володимиром Раковецьким (м. Полтава). У своїй проповіді владика роздумував над постаттю святого Миколая, відзначивши важливу його чесноту – робити добро, не чекаючи подяки. “Саме в цьому ми маємо наслідувати святого Миколая – робити добро безкорисливо”, – додав архиєрей.

Після спільної молитви всі присутні мали можливість переглянути святкову виставу “Золоте правило”, яку представили діти під керівництвом педагога Олени Чернишової та їмості Надії Улішак. Основною думкою театралізованого дійства було правило “Не роби іншому те, що тобі не миле”. Опісля всі отримали подарунки від святого Миколая.

Варто додати, що в храмі Святого Миколая  с. Деменки вже півроку ведуться будівельні роботи з реконструкції будівлі, тимчасово Богослужіння відбуваються в місцевому Домі милосердя сестер св. Вінкентія.

Прес-служба Харківського екзархату

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next