АКТУАЛЬНО

Храмовий празник в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Субота, 22 листопада 2014, 20:43
21 листопада 2014 року з нагоди празника храму Архистратига Михаїла в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася Архиєрейська Свята Літургія за участю владики Богдана (Манишина), Єпископа-помічника Стрийської єпархії.

У святковій молитві взяли участь курсанти на чолі з керівництвом військового закладу. В Архиєрейській Літургії співлужив о. Степан Сус, голова Центру військового капеланства та настоятель гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла, а також військові капелани. Спів на молитві супроводжував хор гарнізонного храму.

Під час проповіді владика Богдан наголосив, що для військового Бог є фундаментом, на якому міцно стоїть життя кожного захисника Вітчизни. Зокрема, архиєрей пригадав роки душпастирства в Академії та перші кроки відновлення храму Архистратига Михаїла.

Після молитви отець Степан Сус подякував владиці за спільну Літургію, а від імені керівництва та курсантів Академії слова вдячності висловив полковник Олександр Сивак, перший заступник начальника Академії. Зокрема, офіцер з приємністю пригадав роки спільної праці владики Богдана, ще як священика, у військовому закладі.

З нагоди храмового празника капелани пригостили курсантів та офіцерів солодощами.

Владика Богдан (Манишин) свого часу провадив капеланське служіння в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Ще будучи священиком, розпочав відновлювати храм Архистратига Михаїла у військовому закладі, в якому тепер щодня відбувається Свята Літургія, а курсанти мають змогу помолитися у святині.

фоторепортаж

Департамент інформації Центру військового капеланства

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next