АКТУАЛЬНО

Храмовий празник у монастирі отців василіан в місті Чорткові Бучацької єпархії

Понеділок, 21 серпня 2017, 13:18
19 серпня 2017 року, у день Преображення ГНІХ, владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, із пастирським візитом відвідав парафію Преображення Господнього при монастирі отців василіан у м. Чорткові.

Архиєрея перед храмом зустрічала парафіяльна молодь разом із настоятелем єромонахом Венедиктом Деркачем, ЧСВВ. Після зустрічі розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку владика Дмитро очолив у співслужінні отця-митрата Андрія Говери, синкела у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, настоятеля о. Венедикта, о. Іринея Гумена, ЧСВВ, директора колегіуму в м. Бучачі, о. Пантелеймона Саламахи, ЧСВВ, о. Андрія Моркваса (Ліон, Франція) та інших священнослужителів.

Після Євангелії владика Дмитро звернувся до вірних із проповіддю: «Євангеліє має особливість воно щоразу нове і щоразу добре... У події Преображення Господь показав частинку свого божества, Він засяяв неземним світлом, яке було не фізичним, а духовним, світлом, яке пронизує кожну людини, і все, що існує …», – зазначив архиєрей.

«Суттю християнської віри є постійне преображення, постійна переміна в нових людей, у справжніх дітей Божих, а ціль нашого життя – утверджувати Євангеліє в цьому світі, не тільки як навчання, але як спосіб життя», – продовжив єпископ.

«Для повного преображення ми мусимо дати Богові всього себе, без остатку, і тільки тоді почнеться наше преображення, не раніше», – підсумував владика Дмитро.

Після великого входу владика Дмитро уділив єрейські свячення дияконові Андрію Пеленському.

Божественна Літургія закінчилася «многоліттям» і духовним гімном України «Боже, Великий, Єдиний…», а відтак відбувся Чин освячення води та благословення первоплодів.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.buchacheparchy.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next