АКТУАЛЬНО

«Хресна дорога Христа - шлях наслідування для України» - театралізована Хресна дорога в місті Торрев’єха (Іспанія)

Вівторок, 24 березня 2015, 17:33
У неділю, 22 березня, у місті Торрев’єха, у Муніципальному театрі Кармельської Богородиці (Teatro Municipal Virgen del Carmen) відбулася презентація театралізованої Хресної дороги під назвою «Хресна дорога Христа - шлях наслідування для України».

Складалася вона із двох порівняльних фрагментів: сценки Хресної дороги Ісуса Христа в Його боротьбі зі злом і брехнею, що привело Його до розп’яття, порівнювалися з теперішньою Хресною дорогою українського народу.

Хресний шлях Христа представив драматичний гурток української церковної громади (14 акторів) м. Аліканте. А поміж картинами Хресних стацій поет і співачка Світлана Бояркевич, лауреат Міжнародного конкурсу «На хвилях Світязя», яка працює у місті Роблєдо, представляла роздуми про терпіння українського народу. Зокрем, в поезіях і піснях власного авторства вона намагалася передати біль, що закрався в душі матерів, які втратили своїх синів на Майдані та в зоні АТО.

Одна і друга дорога завершилася перемогою: Христос воскрес, але і герої народу також не вмирають, вони простеляють дорогу до його остаточної перемоги, до Воскресіння!

На завершення програми з короткими подячними промовами виступили Преосвященний Владика Діонісій Ляхович, Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, п. Розалія, представник від муніципального відділу культури міста Торрев’єха, та інші. 

chiesaucraina.it

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next