АКТУАЛЬНО

Хресна хода у Коломиї

Понеділок, 18 квітня 2016, 11:20
Розпочалася Хресна хода на площі біля Катедрального собору Преображення Господнього, що в м. Коломия. Владика Василь (Івасюк) разом із духовенством та великою кількістю вірних молився Акафіст до страстей Христових.

Після Акафісту о. Валерій Сиротюк, синкел Буковинського вікаріату, виголосив проповідь, в якій навчав про діла милосердя та людей, котрі є прикладом у виконанні цих діл. Згадав священик про покійних владик Павла (Василика) та Миколу (Сімкайла), також про воїнів АТО, героїв Небесної сотні та інших людей сучасності, які своїми милосердними вчинками показали приклад для нас.

Також священик торкнувся теми аборту, штучного запліднення та інших проблем, які наявні в нашому суспільстві.

У той час всі присутні очікували на загальноміську Хресну ходу. Площа перед катедральним собором була заповнена великою кількістю духовенства Української Греко-Католицької Церкви, а також людьми, які не залишилися байдужими до страстей Христових.

Після слова синкела Чернівецького всі присутні процесійно, із запаленими свічками пройшлися вулицями міста. Під час ходи молилися Ісусову молитву, зачитували уривки з Євангелія, а також розважали над Христовими страстями. До несення хреста запрошували воїнів АТО, волонтерів, вчителів, медиків, молодь міста Коломиї, а також усіх хворих, які бажають одужання.

Пригадаємо, що цього року хода була особливою, адже в нашому місті перебувала велика святиня християнського світу – частинка Чесного і Животворящого Хреста Господнього. Саме її священики несли на початку процесійного ходу.

Завершився Хресний хід біля собору Преображення Христового, де правлячий архиєрей Коломийсько-Чернівецької єпархії звернувся до присутніх з такими словами: “Сьогодні ми мали можливість пройти Хресною ходою нашим містом. Ця хода є символом дороги на гору Голгофу Ісуса Христа, який своїми стражданнями та смертю хресною відкупив нас від гріха. Цього разу ми як ніколи мали можливість відчути Христові страждання, адже між нами перебуває частинка Хреста, на якому страждав Господь”.

Також владика закликав усіх у час Великого посту звернути увагу на стан душі, приділяти більше часу молитві та розважанням, а особливо молитися за мир в Україні.

На завершення архиєрей поблагословив частинкою Чесного і Животворящого Хреста Господнього всіх присутніх, а також місто Коломия на чотири сторони світу та уділив повний відпуст.

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next