АКТУАЛЬНО

Хрест та Ікона світових днів молоді вперше прибули в Україну

Вівторок, 09 вересня 2014, 22:13
«Отож вітаю вас, українська молоде, надіє нашої Церкви і нашого народу. Знаки Божої присутності між вами тут сьогодні набирають особливого значення для усіх нас», - звернувся Блаженніший Святослав під час проповіді до молоді, присутньої в архикатедральному соборі Святого Юра 7 вересня у Львові.

«Сьогодні у цьому святому храмі вперше в історії є присутні Хрест та Ікона світових днів молоді, які мандрують різними країнами світу. Того Дня молоді, який збирає Папа Франциск у Кракові в 2016 році, але ці знаки єдності молоді різних країн світу є сьогодні тут, у цьому святому храмі», - наголосив Глава Церкви. На закінчення Літургії він помирував символи СДМ миром.

Хрест та Ікону, подаровані святим Іваном Павлом II для молоді всього світу, привезла українцям латвійська молодь. Офіційна передача символів СДМ молоді УГКЦ та РКЦ відбулася 6 вересня. При цьому преосвященний владика Браєн Байда, голова Синодального комітету у справах молоді підкреслив, що присутність в Україні Хреста та Ікони СДМ є особливо важливою, зважаючи на важку ситуацію у державі, а також закликав присутніх до молитви.

7 вересня молодь РКЦ передала Хрест та Ікону СДМ молоді УГКЦ. Організована Молодіжною комісією Львівської архиєпархії програма включала Хресний хід вулицями Львова та молитовну програму в центрі міста, проведені Львівською духовною семінарією Святого Духа УГКЦ, а також нічні молодіжні чування в храмі Преображення Господнього. Активну участь в організації заходів приймали молодіжні спільноти, студентське капеланство, Ліцей імені Героїв Крут.

«Хай перебування цього Хреста на теренах нашої любої України буде знаком цієї Божественної сили, Божественної правди і Божественної перемоги, а ми черпаймо в цьому Хресті силу на сьогодні, на завтра і на все життя крокувати вперед, - наголосив Преосвященний владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, зустрічаючи на подвір’ї собору Святого Юра молодіжну прощу із Хрестом та Іконою СДМ. – Життя ніколи не є просте, життя ніколи не є легке, але апостол Павло каже нам знамениті слова: все можу в укріпляючому мене Христі. Кожен з нас може це сказати, правда ж? Все можу в укріпляючому мене Господі, в тій перемозі, яку Він дарував мені на хресті. Хай Господь сповнить нас тією великою радістю… Це великий Божественний знак для усіх нас», - підкреслив Преосвященний владика Венедикт.

Отець Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ під час зустрічі з молоддю зазначив: «Цей Хрест був на всіх континентах. Це справді великий дар для України, для нашої молоді, що цей хрест, посвячений святим Папою Іваном Павлом II, Хрест, який довкола себе збирав мільйони людей по всьому світу, приїхав в Україну. Я справді вважаю, що це велика Божа ласка, і я дуже хочу, щоб ми всі це усвідомили, щоб усі ми прийшли до Хреста із розумінням, що це велика святиня».

Проща Хрест та Ікони СДМ в Україні супроводжується молитвою за мир. Дев’ятого вересня організатори Світового дня молоді розпочали акцію молитви за мир в Україні, Сирії, Іраку та в усьому світі https://www.youtube.com/watch?v=UQ7n1FlplLs

Із програмою прощі Хреста та Ікони СДМ в Україні (6 вересня-4 жовтня 2014 р.Б.) можна ознайомитися тут.

фоторепортаж

Марія Кохановська, Комісія у справах молоді УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next