АКТУАЛЬНО

Християни об’єднаються в молитві за збереження Божого створіння

Вівторок, 15 січня 2019, 15:52
З 18 по 25 січня християни всього світу об’єднаються в молитві за єдність. У середу, 23 січня, християн об’єднає молитва за збереження створеного Богом світу. Цей звичай існує вже понад 100 років.

Уже традиційно Тиждень за єдність християн спільно організують Всесвітня рада Церков та Папська рада сприяння єдності християн. Цього року молитовний захід єднання християн пройде під гаслом «За справедливістю, лише за справедливістю будеш гнатися… » (Втор. 16, 20).

Тематичні та богослужбові матеріали на кожен день тижня були підготовані християнськими Церквами Індонезії і в особливий спосіб фокусуються на наявних проблемах певного регіону, які, однак, більшою чи меншою мірою актуальні для християн усього світу.

У контексті дедалі більшого загострення екологічної кризи, що спричинює численні негативні соціально-економічні наслідки і виклики для глобальної справедливості, щорічно християн всього світу об’єднує молитва за збереження Божого створіння. Цього року екологічна тематика червоною ниткою пронизує весь Тиждень молитов за єдність християн, а шостий день (23 січня) визначений як день молитви за збереження Божого створіння.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології 
з посиланням на сайт Всесвітньої Ради Церков

Бюро УГКЦ з питань екології підтримує ініціативу молитовного єднання християн, організовану Всесвітньою радою Церков та Папською радою сприяння єдності християн, яка відбудеться 18-25 січня і просить в цей час долучати до сугубої єктенії наступні прохання, укладені організаторами:

Молитовне прохання до сугубої єктенії під час Тижня молитов за єдність християн 18-25 січня 2019 р.

Спільно з усіма християнами просимо в час Тижня молитов за єдність християн про видиму єдність Церкви:

Вкажи нам шлях, щоб сповнилася молитва Ісуса,

Щоб всі були одно і разом працювали для того, щоб стало видимим Твоє Царство,

Молимось Тобі, вислухай і помилуй.

Молитовне прохання до сугубої єктенії 23 січня 2019 р.

на шостий (екологічний) день Тижня молитов за єдність християн 18-25 січня 2019 р.

Люблячий Боже, все було створене Твоїм Словом.

Дякуємо Тобі за всесвіт, в якому об'являється Твоя велич, краса і добро.

Даруй нам мудрість, щоб жити з пошаною до Землі

і спільно бути пророками Твоєї Доброї новини для всього створіння,

Молимось Тобі, вислухай і помилуй.


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next