АКТУАЛЬНО

Християнські Церкви всього світу проситимуть у Бога прощення за гріхи проти людини і довіреного світу

П'ятниця, 15 січня 2016, 14:30
«Покликані звіщати величні діла Господа» – під таким гаслом проходитиме цьогорічний Тиждень молитов за єдність християн, який під егідою Всесвітньої ради Церков та Папської ради сприяння єдності християн вже традиційно відбуватиметься з 18 по 25 січня.

Кожен віруючий зокрема і всі християнські громади на загал у відповідності до віри в Бога Творця і Спасителя покликані звіщати добру звістку про Бога, з волі якого до буття було покликане усе суще і завдяки всемогутності якого все створіння продовжує своє існування.

У цей час інтенсивної молитви за єдність християн ініціатори заохочують вірних і всіх людей доброї волі до глибоких роздумів про спільну відповідальність за Боже створіння, випрошуючи в Бога ласку покаяння і прощення гріхів за занедбання свого покликання бути хранителями всього створіння, включно з людиною як його «вінцем».

Відповідно до рекомендацій Всесвітньої ради Церков та Папської ради сприяння єдності християн, Бюро УГКЦ з питань екології просить душпастирів Християнських Церков під час Тижня молитов за єдність християн долучати до богослужінь подані у додатку молитовні прохання.

Додаток:

Прохання до сугубої єктенії під час Тижня молитов за єдність християн

Господи, Ти нас створив на свій образ і подобу, прости нам, що не берегли себе і Світ, який Ти нам дарував, вислухай і помилуй.

Господи помилуй (3 рази).

Господи Ісусе Христе, Ти запрошуєш нас бути досконалими, як досконалим є Отець наш небесний. Прости нам за те, що ця досконалість у нашому житті не є очевидною і за те, що порушували права і гідність наших ближніх, вислухай і милостиво помилуй.

Господи помилуй (3 рази).

Господи Боже, Джерело і владико життя, миру і справедливості, прости нам за те, що спричинилися до поширення культури смерті, війни і несправедливості і за те, що не стояли у службі побудови культури любові, вислухай і милостиво помилуй.

Господи помилуй (3 рази).

Всемилосердний Боже, зішли на нас свою благодать і святість. Вчини нас апостолами любові всюди, куди йдемо. Благаємо про це в Тебе через Ісуса Христа, нашого Господа, вислухай і милостиво помилуй.

Господи помилуй (3 рази).

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next