АКТУАЛЬНО

Християнська відповідальність за природу у світлі конференції "Україна і Ватикан: до і після Другого Ватиканського Собору"

Середа, 14 листопада 2012, 11:56
У рамках наукової конференції «Україна-Ватикан: до і після Другого Ватиканського Собору», що проходила 9-10 листопада у Житомирському державному університеті імені Івана Франка, відбулася презентація книги «Відповідальність за створіння у вченні Папи Венедикта XVI», в якій зібрано основні документи та вислови Римського Архиєрея стосовно актуальних екологічних проблем та ролі християн у їх вирішенні.
У рамках наукової конференції «Україна-Ватикан: до і після Другого Ватиканського Собору», що проходила 9-10 листопада у Житомирському державному університеті імені Івана Франка, відбулася презентація книги «Відповідальність за створіння у вченні Папи Венедикта XVI», в якій зібрано основні документи та вислови Римського Архиєрея стосовно актуальних екологічних проблем і ролі християн у їх вирішенні. Не менше зацікавлення учасників конференції викликало питання стосовно того, як екологічне вчення Святішого Отця реалізується в житті Української Греко-Католицької Церкви, та діяльність Бюро УГКЦ з питань екології. Відповідно, левова частка питань до керівника Екологічного бюро - проф., д-ра Володимира Шеремети, були практично орієнтовані. Для більшості науковців було несподіванкою і приємним відкриттям дізнатися про освітньо-виховну та наукову активність Бюро УГКЦ з питань екології, а також про конкретні практичні природоохоронні ініціативи, які отримали високу оцінку громадськості та державних природоохоронних структур. Рівно ж було визнано, що в цій ділянці УГКЦ є добрим прикладом для інших християнських Церков стосовно сповнення місії цілісного формування віри та її здійснення в контексті сучасних викликів. Окрім провідних релігієзнавців  України, в конференції взяли участь ієрархи Римо-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Православної Церкви (Московського Патріархату), а також представники влади.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Довідка Науковий проект під загальною назвою «Україна і Ватикан» був започаткований у 2008 році українською науковою спільнотою за підтримки державних і церковних інституцій України. В рамках цього проекту попередньо проведено п’ять міжнародних наукових конференцій: «Українсько-ватиканські відносини в контексті суспільних і міжконфесійних проблем» (м. Івано-Франківськ, 28 – 29 березня 2008 р.), «Україна і Ватикан у розвитку вищої освіти і духовності» (Одеса, 31 жовтня  2008 р.), «Україна і Ватикан в контексті культурно-цивілізаційного діалогу: історія і сучасність» (м. Київ, 21-22 квітня  2009 р.), ««Взаємовідносини України і Ватикану: історичні та сучасні візії» (Рим, 26-28 жовтня 2009 р.), «Україна і Ватикан – проблеми державно-церковних взаємин у контексті об’єднаної Європи» (Галич, 26 –28 травня 2011 р.). Продовжуючи реалізацію наукового проекту «Україна – Ватикан», науковці різних інституцій на відзначення 50-річчя Другого Ватиканського Собору ініціювали проведення 9 – 10 листопада 2012 року в м. Житомирі VІ Міжнародної науково-практичної конференції «Україна і Ватикан: до і після Другого Ватиканського Собору».
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next