АКТУАЛЬНО

Християнський табір «Дім на скелі» провели у Болехові

Вівторок, 09 липня 2019, 11:50
З благословення митрополита Володимира Війтишина та духовного проводу о. Степана Витвицького з 1 по 6 липня відбулися «Веселі канікули з Богом» у парафії Святої великомучениці Параскеви м. Болехова, в яких активну участь взяли 90 місцевих дітей.

Жили два чоловіки. Один збудував будинок на камені, а інший – на піску. Коли линула злива, розлилися річки і знялася буря – то кинулась на дім. Той, що був заснований на камені – не впав, а той, що на піску – зруйнувався.

До цих будинків подібна й сім’я. Якась побудована на міцному фундаменті, а інша – на ненадійній основі, що в один момент може зруйнуватись. Тому, наш табір ми присвятили темі Сім’ї, що й отримав інтригуючу назву – «Дім на скелі».

Разом з дітками ми повернулись ще до початку створення першої сім’ї на Землі – Адама, Єви та їхніх синів. Не побоялись виокремити у кожній родині найбільш виразну рису, що в найважчі моменти їхнього життя допомогла, попри все, залишитись разом. ЄДНІСТЬ зберегли для всього світу Перші люди.

А в Другий день, Авраам і Сара навчили ВІРИТИ і довіряти в усьому Богові. Які б випробування не були – Господь за все подбає.

Третього дня Ревека й Ісаак всіх захопили взаємною ЛЮБОВ’Ю.

Четвертого дня Захарій і Єлизавета показали відданість і ПРАВЕДНІСТЬ щодо Господа, який все створив і всім управляє.

П’ятого дня Йоаким і Анна навчили ТЕРПЕЛИВО ставитись до випробувань, не нарікати на життєві негаразди, труднощі. Адже все, що Бог запланував – обов’язково здійсниться, коли б це не було.

І шостого дня Йосиф і Марія ПОКІРНО схилили голову на Божі задуми, які зробили Їх знаряддям для великої місії на землі. Батьки Месії привели на світ Того, хто порятує всіх людей від гріхів їхніх.

Важливо, щоб в нашій країні створювались міцні сім’ї, побудовані на «кам’яному» фундаменті, які будуть стійкими перед випробуваннями.

Окрім того, кожен день ми веселились: танцювали банси, відвідували майстер-класи, бавились естафети, великі ігри, співали пісні, і все це робили разом з Богом, адже невід’ємною частиною табору була Служба Божа та катехизація.

Діти із запалом кожного ранку і вечора співали гімн табору – «Моя сім’я», що нагадував: як міцно Ми пов’язані зі своїми рідними. І цей зв'язок ніхто не може роз’єднати, бо так задумав Господь.

п. Василина Гимер


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next