АКТУАЛЬНО

Християнський військовий вишкільний табір «Захисник» відбувся у Карпатах

П'ятниця, 27 липня 2018, 16:32
Від 16 до 25 липня 2018 року на території Національного парку «Сколівські Бескиди» проходив Християнський військовий вишкільний табір «Захисник».

Метою табору є насамперед духовна, моральна, емоційна та фізична підготовка молоді до можливого виконання нею військового обов’язку перед Українською державою в лавах Збройних сил та інших силових структур України.

Особливістю цього табору є поєднання військового та християнського виховання, яке базується на традиційному вченні Церкви про воїнів-християн як захисників та служителів миру, правди, добра та справедливості. Цей табір вже третій рік поспіль збирає в Карпатах численну кількість молоді з різних куточків України.

Організатором табору є Департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ. Співорганізаторами були: Координаційна рада з питань душпастирства в кризових ситуаціях, Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, ВО «Тризуб» імені С.Бандери, Українська добровольча армія 8 батальйон «Аратта», Національна Гвардія України, Спілка ветеранів АТО м. Новий Розділ, ГО «ВСВ АТО Дрогобиччина», Військова частина А 1108 м. Дрогобич, Пожежно-рятувальна частина м. Дрогобич, НСОУ «Пласт», ГО «Українська молодь – Христові».

Цього року учасниками табору були діти учасників АТО, діти військовослужбовців та молодь, яка хотіла для себе відкрити образ християнського воїна. Кількість часників налічувала 50 дітей із 7 областей України.

Комендант табору військовий капелан о. Ростислав Височан зазначив, що «Захисник» стає певною системою у духовно-патріотичному вихованні молоді. Саме наголос на духовному аспекті доповнює звичну програму патріотичного виховання. Щоденна Божественна Літургія, вечірня молитва на вервиці, духовні вправи відкривають ідентичність воїна-християнина як захисника тих, кого він любить, як людини високих принципів та ідеалів, як воїна честі, який не лише декларує, а й живе моральними цінностями, як спадкоємця своїх славних попередників, як побратима, який ніколи не залишає тих, кому вірний, як практикуючого християнина, який дотримується християнських норм життя та не зловживає військовою силою.

Висловлюємо щиру подяку Київській та Львівській духовним семінаріям, семінаристи яких взяли участь та допомогли у реалізації духовної програми в таборі.

Світлини

Прес-центр Департаменту військового капеланства УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next