АКТУАЛЬНО

Християнський військово-вишкільний табір «Захисник-2017»

Вівторок, 08 серпня 2017, 13:00
У Національному природничому парку «Сколівські Бескиди» уже другий рік поспіль проходив Християнський військово-вишкільний табір «Захисник-2017». Цього року на таборі було 45 учасників, серед них 15 дітей воїнів АТО, які впродовж 10 днів молилися, навчалися і старалися зрозуміти, хто такий воїн-християнин.

Головним завданням табору було навчити молодь любити Бога і свій рідний край, показати їй образ воїна-християнина, який у світлі вчення Церкви є захисником миру і правди; тим, хто завжди дотримується християнських норм життя і не зловживає військовою силою; тим, хто захищає слабших та стоїть на боці справедливості.

Комендант табору, військовий капелан о. Ростислав Височан сказав: «Табір «Захисник» – це не просто фізичний вишкіл, а місце, де Бог збирає різні дари: до нас приїжджають спортсмени, фокусники, майбутні програмісти, семінаристи, художники, музиканти, студенти військових закладів – усі вони стають одним – спільнотою, в якій кожен може зростати, навчитися відповідати за себе і один за одного. «Захисник» має стати  місцем,  де молоді люди мають зустріти Бога, і навіть у екстремальних ситуаціях зрозуміти, що Бог є поруч».

Уже традиційно організаторами табору є Департамент душпастирства силових структур України УГКЦ,  Комісія душпастирства силових структур України Стрийської єпархії УГКЦ,  ВО «Тризуб» імені Степана Бандери, ГО «Українська молодь – Христові». Допомагали в організації: Восьмий окремий батальйон «Аррата» УДА, Спілка ветеранів АТО м. Новий Розділ, Спілка ветеранів АТО м. Дрогобич, НСОУ «Пласт» м. Миколаєва, а також багато небайдужих людей.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next