АКТУАЛЬНО

"Христос воскрес, бо Він любив", – владика Діонізій в соборі Святої Софії в Римі

Середа, 11 квітня 2018, 11:34
У день свята Воскресіння Господнього, 8 квітня, чисельні українські емігранти зійшлися до собору Святої Софії в Римі. Архиєрейську Божествену Літургію очолив владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії.

Разом із ним служили священики собору та отці, які душпастирюють або навчаються в Італії.

Звертаючись до присутніх, владика Діонісій у своїй проповіді наголосив, що в таїнство Христового Воскресіння наповну і по-справжньому можливо увійти тільки через любов.

"Христос воскрес, бо Він любив. Любов неможливо вбити. Любов можна засудити на смерть, побити, вінчати терням, накласти на неї важкий хрест, прибити її цвяхами до хреста, пробити бік, щоб витекла остання кров, поховати. Проте закон любові – понад усе. Любов завжди воскресне", – сказав єпископ.

По завершенні Божественної Літургії також відбулося освячення великодніх кошиків. А після обіду вчителі та учні школи "Свята Софія" перед собором встановили та прикрасили велику писанку, співали та водили великодні гаївки.

Прес-служба товариства "Свята Софія"


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next