АКТУАЛЬНО

«Хвиля очищення iде Україною», - Глава УГКЦ у Брісбені

Середа, 01 жовтня 2014, 11:32
Дуже вас прошу: ніколи не ставте на місце Бога когось чи щось інше. Якщо Господь Бог буде в центрі вашого життя, то все решта стане на своє місце.

Такі слова сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Літургії 30 вересня 2014 року в храмі Покрови Пресвятої Богородиці в Брісбені (Австралія).

Предстоятель Церкви зазначив, що перебуваючи з офіційним душпастирським візитом в Австралії в останні два тижні, він відвідав багато греко-католицьких храмів, що їх будували перші українські переселенці. За його словами, центром життя українських громад на цих теренах майже від самого початку була Церква.

Блаженніший Святослав розповів, що спілкувався в церквах з людьми різних національностей: росіянами, італійцями, англійцями. Він казав їм: «Дуже важливо, що храми є місцями зустрічі з живим Христом. Дякую всім, хто шукає Бога і поставив Його в центрі свого життя».

«Прошу вас: збережіть той спадок віри ваших батьків, плекайте спадщину вашої християнської віри, як найдорожчий скарб», – звернувся Глава Церкви до австралійських українців.

Він також зауважив, що люди в Австралії цікавилися подіями в Україні. «Я казав їм, що відбувається велике очищення. Христос, можливо, у такий неприємний і болісний для нас спосіб очищує розум і серце сучасного громадянина незалежної України. Ми бачимо, як цими днями одним за одним падають пам’ятники Леніну. Нещодавно скинули пам’ятник Леніну в Харкові. Хвиля очищення йде Україною. Однак вона нам коштує крові наших героїв, наших солдат», – зауважив проповідник.

«Просімо Господа Бога, щоб ми всі разом, незалежно від того, де ми живемо, в Австралії чи в Україні, єдиним серцем і єдиними вустами, чистим нашим християнським життям, могли славити Єдиного Бога», – закликав Глава УГКЦ вірних усієї Церкви.

Додамо, що з Верховним Архиєпископом УГКЦ співслужили: Єпарх Австралії, Нової Зеландії та Океанії Петро (Стасюк), Архиєпископ Брісбена РКЦ Марк Колерідж та Єпископ-помічник Йосиф Удеман.

Останнього дня душпастирського візиту Глави Церкви до Австралії Першоієрарх Церкви подякував усім, хто організував його візит. Особливо Очільник УГКЦ дякував владиці Петрові (Стасюку), який супроводжував його в усі дні візиту.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next