АКТУАЛЬНО

ХVІІІ Всеукраїнський фестиваль «Дзвони Лемківщини» провели в урочищі Бичова на Ватряному полі

Вівторок, 08 серпня 2017, 11:42
У дев’яту неділю по Зісланні Святого Духа, 6 серпня 2017 року, владика Дмитро (Григорак), Правлячий архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ, разом із владикою Володимиром (Ющаком), Єпископом Вроцлавсько-Гданським, очолив Архиєрейську Божественну Літургію на ХVІІІ Всеукраїнському фестивалі «Дзвони Лемківщини», що проходить в урочищі Бичова на Ватряному полі неподалік міста Монастириська.

З хлібом і сіллю єпископів зустрічала лемківська громада на чолі з митрофорним протоієреєм Анатолієм Дудою, який запросив архиєреїв освятити відреставровану каплицю Святого Івана Хрестителя, а згодом очолити Архиєрейську Божественну Літургію для присутніх на фестивалі вірних.

Із проповіддю до присутніх звернувся владика Дмитро: «Нас хотіли стерти з лиця землі як народ, як націю і робили це протягом сотень років, але ми просили в Господа, щоб Він нас зберіг та дав нам снагу до життя, бо крім Нього нікого більше не мали, хто б нас захистив, не було ні держави, ні армії, але була віра, і Бог сказав: «будьте», «живіть», звісно, ми це почули не в буквальному сенсі, а у своїх серцях, відчули потребу бути лемками, бути українцями, і без цієї віри нас не було б».

На завершення Божественної Літургії до вірних звернувся владика Володимир, який передав щирі вітання з Лемківщини та закликав: «Пам’ятайте ваше коріння, пам’ятайте, яка ваша мова та Церква і не забувайте цього, і тоді жоден ворог не буде страшний, а Господь буде благословити».

Насамкінець пролунав духовний гімн України «Боже великий, єдиний» та величаве многоліття.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next