АКТУАЛЬНО

II Всеукраїнську прощу медичних працівників провели в Івано-Франківській митрополії

Понеділок, 23 червня 2014, 11:04
21 червня 2014 року відбулася II Всеукраїнська проща медичних працівників до храму Святого Пантелеймона в с. Шевченкове Галицького протопресвітеріату.

Очолив прощу владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський. Під час урочистої Літургії він звернувся до медиків і наголосив, що їхня професія є служінням ближньому, і побажав, щоб святий Пантелеймон був для лікарів та медсестер прикладом відданості та самопожертви.

«Ця святиня з такого древнього часу збережена Господом для нас, щоб ми сьогодні могли набратися сили духу для допомоги людям. Дай Боже, щоб і надалі за опікою святого Пантелеймона робилася ця велика справа – поєднання Церкви і медицини. З давніх-давен над станом людини разом працювали як священнослужителі, так і медики. І ця спільна робота дає гарний результат. Нам усім потрібне Боже благословення. Ми знаємо, що багато знаних лікарів, світил медицини були релігійними. Багато з них мали свої приватні каплиці, у яких молилися перед важкими операціями. При лікарнях були каплиці, які ми сьогодні відновлюємо. Адже якщо поруч з лікарем є священик – це дуже добре. Коли вони разом приходять до людини, досягається позитивний результат – оздоровлюється і душа, і тіло», - сказав у своєму коментарі Митрополит Івано-Франківський.

Організаторами прощі стали Комісія у справах охорони здоров’я УГКЦ за  підтримки та сприяння Комісії охорони здоров’я Івано-Франківської архиєпархії та  представників обласної та районної влади Івано-Франківська й Галича.

У прощі взяли участь: радник міністра охорони здоров’я з питань співпраці з Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій Леся Брацюнь, директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Мельник та сотні медиків з усієї України.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next