АКТУАЛЬНО

Кілька тисяч вірян долучилися до Літургії в Гарнізонному храмі, яку вперше як єпископ очолив владика Степан Сус

Неділя, 26 січня 2020, 16:56
Сьогодні, 26 січня 2020 року, у Гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла владика Степан Сус у співслужінні із собором священників вперше у стінах цього храму звершив Божественну Літургію як єпископ. Раніше єпископ курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа із титулярним осідком Зіґріса був настоятелем цього храму.

Під час проповіді владика поділився із вірянами, що служіння єпископа не є легким, особливо перші два тижні не були легкими: потрібно багато вчитися, але його  першочерговим завданням є приводити людей до щастя в Господі.

У проповіді владика Степан зазначив, що сьогодні ми вперше святкуємо Неділю Божого Слова: «Бути християнином справді цікаво. Це покликання, завдання - свідчити добрі речі, справи, свідчити Божу любов. Ми не маємо лише сприймати Боже Слово, потрібно його переживати. Дуже важливо людині, яка переживає труднощі, чути Боже Слово. Поставмо собі питання: як я можу своїм життям проповідувати Боже Слово?»

Також владика Степан звернувся до всіх вірян, які чисельно були у храмі, подякувавши їм за те, що вони є активними християнами, зокрема в парафіяльному житті храму. Закликав їх приводити нових людей, які, можливо, ще поки що не відкрили для себе краси духовного життя.

Після Богослужіння слово виголосив о. Тарас Михальчук, священнослужитель Гарнізонного храму, який наголосив, що на цей час у храмі здійснюють своє служіння двадцять один священник і три диякони. Священнослужитель від імені капеланської спільноти вручив владиці Степану хрест, а також велике старовинне розп’яття. Отець Тарас зазначив, що розп’яття постійно супроводжує владику в його житті: в офісі, повсякденні, саме тому вирішили зробити такий пам’ятний подарунок.

Зазначимо, що до молитви також долучилися міський голова Львова Андрій Садовий із дружиною Катериною. Владика Степан також подякував міській владі за те, що цього року розпочнеться реставрація головного фасаду храму і за постійну співпрацю.

velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next