АКТУАЛЬНО

Кафедра богослов’я УКУ привітала доцента Михайла Перуна з перемогою його книги у ХХІ Всеукраїнському рейтингу «Книжка року-2019»

Четвер, 27 лютого 2020, 14:10
21 лютого 2020 року в колонній залі Київської мерії відбулася церемонія нагородження переможців ХХІ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2019».

Книга «На скелі віри. Митрополит Андрей Шептицький» визнана кращою у категорії «Минувшина» – номінація «Біографії і мемуари». Представники кафедри богослов’я Українського католицького університету висловили щирі вітання доценту кафедри, доктору Михайлу Перуну з нагоди перемоги книжки, яку він готував до видання у співавторстві з архівісткою і дослідницею спадщини Андрея Шептицького Оксаною Гайовою.

Ілюстроване науково-популярне видання «На скелі віри. Митрополит Андрей Шептицький» – одна з перших спроб представити у світлинах і в документах історію розвитку та діяльності Української Греко-Католицької Церкви крізь призму церковно-богословського вчення й архипастирського служіння митрополита Андрея Шептицького. Понад тисячу сімсот ілюстрацій, значна частина яких опублікована вперше, знайомлять нас із минулим і зі сьогоденням УГКЦ. До видання ввійшли грамоти, стародруки, листи, живописні та графічні портрети, зображення творів мистецтва, світлини з архівів, музеїв, бібліотек, приватних збірок України й української діаспори.

Книга-альбом «На скелі віри» вийшла у світ у видавництві «Апріорі». Вона адресована  джерелознавцям, богословам, історикам, краєзнавцям та всім, кого цікавить історія Української Церкви, її значення у становленні Української держави.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://theological.ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next