АКТУАЛЬНО

Канадці закликають Київську міську раду ставитися з повагою до Патріаршого cобору

Понеділок, 08 червня 2015, 13:05
«Київська міська рада мусить ставитися з повагою до Патріаршого собору і не повинна дозволяти розбудовувати величезні комплекси довкола цього святого місця», – про це говорив у соборі Воскресіння Христового Павло Ґрод, заступник президента Світового конгресу українців.

7 червня 2015 року Патріарший собор приймав представників Канади. Настоятель собору, ієромонах Ніканор Лоїк, після Божественної Літургії привітав поважних гостей і ознайомив із головною святинею УГКЦ.

Під час зустрічі обговорили також ситуацію щодо скандальної забудови довкола Патріаршого собору.

Василь Букатюк, уповноважений представник УГКЦ, показав місця руйнації собору та розповів про події, які останнім часом точаться навколо храму: «Тріщини в храмі з'явилися саме в той час, як почалося будівництво».

А Павло Ґрод, заступник президента Світового конгресу українців, висловив стурбованість цими подіями та закликав Київську міську раду і мера Києва Віталія Кличка належно шанувати головну святиню УГКЦ: «Патріарший собор - це святе місце та головний храм Української Греко-Католицької Церкви, як в Україні, так і в цілому світі. Щодо розбудови довкола храму мусимо брати під увагу те, що це є важливе місце для світового українства. Тому я вважаю, що Київська міська рада мусить ставитися з повагою до цього місця і не повинна дозволяти розбудовувати величезні комплекси довкола нашого собору. Я закликаю Київську міську раду та мера Києва ретельно розглянути це питання і дійти до спільної думки з людьми, що живуть в околиці храму, та керівництвом Патріаршого собору», – закликав п. Павло Ґрод.

На зустрічі були також Зенон Потічний, Президент Канадсько-української торгової палати, і Сергій Касянчук, директор представництва Світового конгресу українців.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next