АКТУАЛЬНО

Канонічна візитація осередків монашого життя в Харківському екзархаті УГКЦ

Середа, 20 листопада 2019, 10:19
З благословення владики Василя Тучапця синкел у справах монашества Харківського екзархату і настоятель монастиря отців василіан у Покотилівці ієрм. Йосиф Щур, ЧСВВ, провів канонічну візитацію (дружній візит) монаших спільнот екзархату.

“Це дуже добра можливість, — сказав о. Йосиф, — пригадати кожному з нас важливе значення монашого служіння, якості покликання, а передусім просто побути разом, як одна монаша родина”.

Мета таких візитацій – дізнатися про духовне і парафіяльне життя спільнот, вивчити перспективи служіння, ознайомитися з проблемами для кращого їх вирішення і представлення управлінню екзархату. Також монахи мали можливість духовно поспілкуватися, послухати Слово Боже та поділитися досвідом.

У рамках візитації синкел відвідав монаші спільноти сестер св. Вінкентія в с. Деменки Полтавської області, сестер Чину св. Василія Великого в місті Полтаві та сестер св. Йосифа в місті Харкові.

“Монаше життя є особливим свідченням присутності Божої любові серед нас, це запорука розвитку Церкви”, – підкреслив о. Йосиф.

ugcc.kharkiv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next