АКТУАЛЬНО

«Канікули без пластику» провели на Полтавщині

Понеділок, 31 жовтня 2016, 18:28
27 жовтня у с. Опішня, що на Полтавщині, під час осінніх шкільних канікул відбулася екологічна акція-подорож «Канікули без пластику» до української «столиці» гончарства, яку організували полтавські парафіяни храму Пресвятої Тройці для своїх дітей.

Напередодні поїздки відбулася екологічна лекція-бесіда, яку провів отець Юрій Кролевський, місцевий настоятель. Під час спілкування душпастир розповів про шкідливість пластикових виробів, про ту екологічну загрозу для навколишнього середовища, яку вони несуть. Також душпастир наголосив на необхідності кожного співпрацювати з Богом у плані спасіння Божого сотворіння.

«Кожному з нас необхідно навчитися якнайкраще, сумлінно ставитися до Богом створеного світу, - зауважив отець Юрій, - навчитися бути відповідальними християнами, проявляючи свою любов та милосердя до Богом створеного світу». Також священик зачепив тему штучних квітів і вінків, які, за словами душпастиря, несуть у собі екологічну загрозу для усього Божого створіння та спотворюють нашу християнську дійсність.

Приїхавши до «столиці» гончарства, діти взяли участь в екскурсії до екосадиби, де їм розповіли про традиції виготовлення глиняного посуду, про мистецтво глиноробства. Згодом школярі взяли участь у майстер-класі з виготовлення глиняних виробів. Кожен мав можливість змайструвати для себе якийсь глиняний посуд.

У рамках екологічної подорожі відбувся екологічний конкурс, оскільки кожен школяр отримав завдання приготувати екомалюнок, який би відображав тематику шкідливості пластикових та штучних виробів. За найкращі роботи діти отримали екоподарунки.

На завершення усі могли посмакувати обідом з глиняного екологічного посуду.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next