АКТУАЛЬНО

Капітулі пам’яті Інституту «Яд Вашем» передали прохання про визнання митрополита Андрея Праведником світу

П'ятниця, 29 листопада 2019, 14:19
29 листопада 2019 року в Меморіальному комплексі історії Голокосту «Яд Вашем» у Єрусалимі від учасників міжнародної конференції «Отець Климентій Шептицький: життєвий і духовний шлях блаженного Католицької Церкви» було передано прохання про надання митрополиту Андрею титулу Праведника народів світу.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці  повідомив синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ єрм. Юстин Бойко: «Прохання про визнання митрополита Андрея Шептицького Праведником народів світу щойно було передано Капітулі пам’яті Інституту «Яд Вашем» і вручено Яфат Бахрах Рон, заступниці директора Музею Голокосту. Висловлюю вдячність моєму ізраїльському товаришу Boris Kaplan за полагодження зустрічі для передачі документів на розгляд». 

«У листі ми зазначили, що приходимо нині, щоб просити Вас вшанувати всіх тих, врятованих в часи Голокосту митрополитом Андреєм, назвавши його ім’я народам як Праведника народів світу, щоб здійснилися слова про день, коли буде парость Господня красою та славою, плід же земний величністю та пишнотою для врятованих із Ізраїлю», – прокоментував о. Юстин.

Нагадуємо, що 15-16 листопада, у Львівській національній бібліотеці імені Василя Стефаника проходила міжнародна наукова конференція «Отець Климентій Шептицький: життєвий і духовний шлях блаженного Католицької Церкви».

Цим титулом було вдостоєно рідного брата митрополита Андрея Шептицького, блаженного Климентія Шептицького. А у 2013 році Антидифамаційна ліга – американська правозахисна суспільно-політична організація, що протистоїть антисемітизму та іншим формам нетерпимості стосовно євреїв – удостоїла посмертно митрополита УГКЦ Андрея Шептицького нагороди імені Яна Карського за мужність і героїзм у порятунку євреїв у часи Другої світової війни.

Довідка: 

«Праведник народів світу» – офіційне звання, надане людині, яка ризикувала власним життям заради порятунку євреїв у період Голокосту. Звання присуджує Національний меморіал Катастрофи та Героїзму «Яд Вашем» (Єрусалим, Ізраїль). 

Яд Вашем – ізраїльський національний меморіал Катастрофи (Голокосту) та Героїзму (Єрусалим, Ізраїль). Заснований у 1953 році з метою увіковічити пам’ять про євреїв — жертв нацизму в 1933—1945 роках та про зруйновані єврейські общини. 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами  https://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next