АКТУАЛЬНО

Капеланів УГКЦ нагородять Почесною відзнакою «Хрест військового капелана»

Понеділок, 14 грудня 2015, 20:20
15 грудня 2015 року сто двадцять військових капеланів УГКЦ, які здійснювали і зараз здійснюють своє служіння в зоні АТО, отримають із рук Блаженнішого Святослава Почесну відзнаку «Хрест військового капелана».

Згідно із Положенням, Почесна відзнака «Хрест військового капелана» вручається військовим капеланам за відданість і вірність у звершенні капеланського служіння серед військовослужбовців Збройних сил та інших військових формувань України. У комплект нагороди входить також знак відзнаки і грамота про нагородження.

Священнослужителі, які отримали почесне відзначення, можуть використовувати його згідно з кан. 388 ККСЦ. Почесну відзнаку «Хрест військового капелана» носять як ієрейський хрест.

Довідка:

3 жовтня 2006 року Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви заснував Департамент Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України. Метою цього Департаменту є створення постійно діючої системи забезпечення пастирської опіки військовим – вірним УГКЦ на всій території України, та координація цієї діяльності.

Керівник цього Департаменту подає клопотання про нагородження Почесною відзнакою «Хрест військового капелана».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next