АКТУАЛЬНО

Капелан ПЛАСТу відвідав пластовий табір «Верховина 2017» в Північному Уельсі

Вівторок, 08 серпня 2017, 16:20
5 серпня о. Володимир Сампара, капелан ПЛАСТу з м. Манчестер, відвідав пластовий табір «Верховина 2017» в Північному Уельсі, Велика Британія, який тут тривав уже кілька днів.

 «Уже перед сніданком в таборі відчувалося, що пластуни прокинулися і неухильно дотримуються розпорядку дня разом із старшими виховниками. До мене підійшов хлопчик семи років і розказав мені всі ранкові молитви, починаючи від «Отче наш». Гарно те, що його навчила мама молитися!» - ділиться враженнями священик.

А потім була швидка кава, обмін декількома привітаннями та збір біля каплиці на молитву. «Разом із пластунами ми просили Божого благословення через руки Пресвятої Богородиці. У короткій проповіді згадали цей чудовий світ, створений Богом для людини, і знаки живої присутності Господа в нашому житті. Вдалося на закінчення провести інтерактивну молитву-подяку Богові. Кожний пластун старався за когось чи за щось подякувати Господу», - додає він.

Крім цього, о Володимир мав нагоду зустрітися із старшими пластунами (від 11 років) і «дещо наблизити їм правильне християнське життя, коли Ісуса ставиш на перше місце, тоді всі інші справи та люди стоятимуть на своєму місці». «З дітками молодшими ми спробували вчитися правильно ставити на собі знак хреста і усвідомити, що він означає. Діти зі всіх сил старалися слухати, але їм це не дуже вдавалося, бо вночі не виспалися через навчальний нічний підйом на сполох, що включено до програми табору. Очі просили сну, але цікавість все одно була великою.  Хочу подякувати пластунам за те, що жоден гість, який прибуває в табір, не залишається голодним. Смачні страви від пань на кухні та неймовірна кава «від Геннадія» - козака із міста Маріуполь, допомогли почуватися як вдома», - розповів капелан.

Вінцем цього незабутнього перебування в таборі був приїзд ще одного капелана ПЛАСТу – о. Богдана Матвійчука із Української Автокефальної Церкви. «Ми вже майже п’ять років товаришуємо та беремо спільну участь в духовному вихованні нашої молоді української громади у Великій Британії. Звичайно, не хотілося додому, але навіть це коротке перебування, сподівємося, залишить духовний слід у серцях молодих людей і дасть колись гарний плід християнського життя», - підсумував священик.

Повідомив о. Володимир Сампара, капелан ПЛАСТу від УГКЦ, м. Манчестер

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next