АКТУАЛЬНО

Капелан зі Стрийщини приніс військовим радість Воскресіння Христового в зоні АТО

Четвер, 12 квітня 2018, 12:08
Великодню поїздку в зону АТО від 4 до 10 квітня 2018 року здійснив військовий капелан, голова комісії Стрийської єпархії у справах душпастирства силових структур України отець Михайло Кушнір.

Священик мав завдання послужити воїнам 223-го зенітного-ракетного полку, який дислокується в Стрию, а зараз перебуває в довгостроковому відрядженні в зоні АТО, а також відвідати інші підрозділи українських військових і добровольчих батальйонів.

Під час поїздки капелан служив Святі Літургії та уділяв Святе Таїнство Покаяння, відправляв поминальні панахиди за загиблими. За словами отця Михайла, військові особливо потребували сповідей іа духовних бесід. З великим трепетом воїни пережили богослужіння Вечірньої з виставленням Плащаниці, яка вже перебувала в зоні АТО під час минулорічної великодньої поїздки владики Богдана (Манишина). Радісним і піднесеним був Великодній ранок під спільний спів «Христос воскрес» на Святій Літургії.

Воїни вітали один одного цим радісним і переможним християнським привітом, відбулося освячення пасок та інших страв – дарунку милосердя від вірних Стрийської єпархії. Ці великодні дари склали прості люди, імена яких залишаються невідомими широкому загалу, але їхня жертва справді є великою та шляхетною і виявляє справжній сенс християнської милості.

Така поїздка стала можливою і через велику пожертву вірного Стрийської єпархії, пана Володимира. Він погодився безкоштовно поїхати в далеку дорогу своїм автомобілем, що дало змогу привести воїнам більшу кількість пасок та інших необхідних речей.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.stryi.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next