АКТУАЛЬНО

Капелани передали військовим допомогу, надану Конгресом українців Канади

Вівторок, 21 жовтня 2014, 10:45
Капелани Української Греко-Католицької Церкви передали військовим, які беруть участь у бойових діях, допомогу, надану Конгресом українців Канади.

Отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, повідомив, що Конгрес українців Канади проводив акцію «Збережи життя», яку благословив владика Степан (Хміляр), Єпарх Торонтонський.

«Завдяки акції було зібрано понад 17 тис. доларів. За ці кошти капелани нашої Церкви придбали багато теплих речей бійцям. Спальні мішки, каримати, камуфляжі, дощовики, буржуйки», – розповів о. Любомир.

«Допомогу надавали через капеланів, які служать в зоні бойових дій. Крім цього, під час останнього візиту ми намагалися принести духовну поживу. Провели спільні молитви. Також ми ознайомилися з новими потребами для військовослужбовців», – зазначив він.

За словами священика, сьогодні наших капеланів дуже потребують Збройні сили України. «Вони звертаються до нас з проханням надавати більше капеланів, бо за кілька місяців побачили роль військового капелана на лінії фронту. За словами військовослужбовців, там, де є капелан, більша дисципліна, моральність», – переконаний о. Любомир.

Він розповів, наші капелани відучують військовослужбовців від поганих звичок, зокрема від лайки. «Де є капелан, там є скарбничка. Я запитав, що це за скарбничка. Мені пояснили: якщо хтось вживає матюк, кидає туди дві гривні. І люди справді таким чином відучуються від шкідливих звичок», – сказав капелан.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next