АКТУАЛЬНО

Капелани привітали прикордонників із виконаним завданням

Понеділок, 20 жовтня 2014, 12:13
У Великих Мостах Сокальського району військовий єпископ та капелани зустрічали триста одинадцять прикордонників Західного регіонального управління, які виконали завдання на східних кордонах нашої країни.

Вітаючи військовослужбовців із поверненням, єпископ Михайло (Колтун) подякував за відвагу, бо серед пережитих труднощів «перше випробування було на сміливість та відвагу, щоб побороти страх». Архиєрей наголосив: «Перемога для сміливих, які не дозволяють страху опанувати їх, а йдуть до кінця. Що більше, Господь запевнив: «Не бійтеся, Я з вами». Пам’ятайте, що в тій відвазі, яку вам Господь вселяє зі своїм благословенням, є Його сила та успішність, тож у цьому є осягнення нашої української мети». Далі архипастир зазначив: «Весь народ покладає надію на вас, але він не є той, що тільки чекає, він діє. І мені дуже приємно, що стільки волонтерів з відкритим серцем діють, щоб підтримати вас на передовій і на цьому місці. Такий екзамен на дружність ми маємо, і та дружність повинна зростати», - підсумував архиєрей.

Привітати прикордонників прибули родичі, військове керівництво, представники місцевого самоврядування, мешканці м. Великі Мости та м. Рава-Руська. Діти співали патріотичні пісні, показали танцювальні вистави та подарували воїнам білі вервиці.

Прикордонники розповіли, що 79 днів жили в бліндажах і серед тих земляних укріплень нерідко молилися. Зокрема, щовечора прикордонники Львівського і Мостиського загонів збиралися на молитву в 21.00 годині. А як будували укріплення, то на дерев'яних балках вирізували хрести.

Зустріч була справді святковою, адже всі воїни, з третьої мотоманевреної групи, які виконували завдання, повернулися живими.

Прес-служба єпархії Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next