АКТУАЛЬНО

Капелани УГКЦ благословили курсантів-першокурсників Національної академії сухопутних військ

Вівторок, 29 серпня 2017, 16:25
26 серпня 2017 року в Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного відбулася торжественна присяга курсантів-першокурсників на вірність українському народові.

У святковому заході взяв участь о. Степан Сус, настоятель Гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла та голова Центру військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ, отець-доктор Богдан Прах, ректор Українського католицького університету, о. Андрій Хомишин, капелан Академії сухопутних військ. Також на урочистостях були присутні керівники Міністерства Збройних сил України, командування Академії, представники влади, духовенства, громадськості, рідні та друзі майбутніх офіцерів.

Майже шість сотень першокурсників у присутності товаришів, командирів, рідних і близьких склали присягу на вірність українському народові.

Душпастирі благословили молодих воїнів на вдалу та безпечну службу в лавах українського війська та окропили їх свяченою водою.

Момент військової присяги – особлива мить у житті солдата, бо ця хвилина визначає усе подальше життя захисника Вітчизни. Слова присяги легко вимовити, але бути вірним їй усе своє життя – надзвичайно складне завдання. Нехай Господь береже наших новобранців!

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kapelanstvo.info

ТЕГИ: капелани
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next