АКТУАЛЬНО

Капелани УГКЦ молилися в Патріаршому соборі

П'ятниця, 30 жовтня 2015, 15:13
29 жовтня 2015 року близько 20 священиків-капеланів УГКЦ на чолі з єпископом Михайлом (Колтуном), керівником Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур, прибули до Патріаршого собору Воскресіння Христового, щоб спільно молитися за мир в Україні.

Будучи в Києві, капелани беруть участь у конференції, присвяченій встановленню капеланства у військових структурах України.

Під час Божественної Літургії до священиків та вірних зі словом звернувся архиєрей: «До цього дня ми йшли різними шляхами. Ще двадцять років тому ми не могли думати, як наше служіння буде потрібне в теперішній час, бо тоді воно було непомітне, навіть небажане. Сьогодні бачимо, як змінюється ця думка на всіх рівнях нашої держави. Ті старання і намагання, які ми робили протягом двадцяти років, вже сьогодні приносять плоди», - зауважив владика.

Ведучи далі, єпископ сказав: «До нашого покликання Бог додає свою ласку і вона діє так як Євангелія, так як Ісус Христос, і так як апостоли, і Його учні. Господь дає завдання, яке ми успішно реалізовуємо. Реалізовуємо, попри усі труднощі, на які натрапляємо в нашому житті, реалізовуємо, щоб не знеохочуватися… Ми маємо йти до обіцяного Богом Царства, не тільки Того, що в небі, а й того, що тут, на землі. Ми повинні плекати братолюбіє, чесноти, довір’я, відкритість і щирість так, як Євангелія нас до цього закликає, щоб ми були слугами Євангелії, а не себе!» - на голосив владика Михайло.

«Я всім бажаю, щоб ми набиралися цього євангельського досвіду, щоб ми працювали так, щоб Євангелія жила в нас і в нашому середовищі», - завершуючи, побажав єпископ.

Після Божественної Літургії присутні заспівали «Боже, великий, єдиний», а на згадку про подію зробили спільне фото.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next