АКТУАЛЬНО

Капелани УГКЦ поблагословили новобранців Національної гвардії України

Субота, 05 квітня 2014, 21:13
5 квітня 2014 року добровольці, які зголосились до лав Національної гвардії України, склали присягу на вірність народу України.

Привітати та благословити новобранців прибули священики українських Церков. Серед них – отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, та о. Микола Квич, військовий капелан.

Після урочистого складення присяги військові капелани почергово виступили зі словами привітання, подяки та благословення, а опісля спільно промовили молитву «Отче наш».

«Сьогодні великий день, який справджує слова Євангелія: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться», - наголосив о. Любомир Яворський. - Ви, які сьогодні складаєте присягу на вірність українському народові, називаєтеся миротворцями. Молитовник військовослужбовця, який ми подаруємо вам з цієї урочистої нагоди, починається з тексту щойно складеної вами присяги. А далі йде молитва», - наголосив священик. Отець Любомир Яворський закликав військовослужбовців пам’ятати під час служби про молитву, про складену присягу, а також про своїх побратимів - Небесну сотню.

Священики спільно поблагословили та окропили новобранців і їхніх командирів, а також усіх їхніх рідних та близьких свяченою водою. Уже найближчим часом військові капелани завітають у військову частину, що в Нових Петрівцях, для сповнення душпастирської опіки військовиків.

Довідка:

Національна гвардія України - державна військова формація, покликана захищати суверенітет України, її територіальну цілісність, а також життя й особисту гідність громадян, їх конституційні права та свободи від злочинних посягань та інших антигромадських дій. Існувала від 1991 до 2000 року.

У 2014 оголошено відродження Національної гвардії України. На сайті МВС України розміщено перелік вербувальних служб територіальних командувань та пунктів набору добровольців у військових частинах Києва, Харкова та Миколаєва з адресами та контактними телефонами.

Прес-служба Департаменту капеланства

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next